您現(xiàn)在的位置:首頁 - 托福 - 真題

托福閱讀真題Official 48 Passage 3(二)

2023-06-30 11:28:32 來源:中國教育在線

托福閱讀真題Official 48 Passage 3(二)

Climate and Urban Development

For more than a hundred years,it has been known that cities are generally warmer than surrounding rural areas.This region of city warmth,known as the urban heat island,can influence the concentration of air pollution.However,before we look at its influence,let’s see how the heat island actually forms.

The urban heat island is due to industrial and urban development.In rural areas,a large part of the incoming solar energy is used in evaporating water from vegetation and soil.In cities,where less vegetation and exposed soil exist,the majority of the Sun’s energy is absorbed by urban structures and asphalt.Hence,during warm daylight hours,less evaporative cooling in cities allows surface temperatures to rise higher than in rural areas.The cause of the urban heat island is quite involved.Depending on the location,time of year,and time of day,any or all of the following differences between cities and their surroundings can be important:albedo(reflectivity of the surface),surface roughness,emissions of heat,emissions of moisture,and emissions of particles that affect net radiation and the growth of cloud droplets.

At night,the solar energy(stored as vast quantities of heat in city buildings and roads)is slowly released into the city air.Additional city heat is given off at night(and during the day)by vehicles and factories,as well as by industrial and domestic heating and cooling units.The release of heat energy is retarded by the tall vertical city walls that do not allow infrared radiation to escape as readily as does the relatively level surface of the surrounding countryside.The slow release of heat tends to keep nighttime city temperatures higher than those of the faster-cooling rural areas.Overall,the heat island is strongest(1)at night when compensating sunlight is absent;(2)during the winter,when nights are longer and there is more heat generated in the city;and(3)when the region is dominated by a high-pressure air pressure(atmospheric pressure)is the pressure exerted by the mass of air above a given place area with light winds,clear skies,and less humid air.Over time,increasing urban heat islands affect climatological temperature records,producing artificial warming in climatic records taken in cities.This warming,therefore,must be accounted for in interpreting climate change over the past century.

The constant outpouring of pollutants into the environment may influence the climate of the city.Certain particles reflect solar radiation,thereby reducing the sunlight that reaches the surface.Some particles serve as nuclei upon which water and ice form.Water vapor condenses onto these particles when the relative humidity is as low as 70 percent,forming haze that greatly reduces visibility.Moreover,the added nuclei increase the frequency of city fog.

Studies suggest that precipitation may be greater in cities than in the surrounding countryside;this phenomenon may be due in part to the increased roughness of city terrain,brought on by large structures that cause surface air to slow and gradually converge.This piling up of air over the city then slowly rises,much like toothpaste does when its tube is squeezed.At the same time,city heat warms the surface air,making it more unstable,which enhances rising air motions,which,in turn,aids in forming clouds and thunderstorms.This process helps explain why both tend to be more frequent over cities.

On clear still nights when the heat island is pronounced,a small thermal low-pressure area forms over the city.Sometimes a light breeze—called a country breeze—blows from the countryside into the city.If there are major industrial areas along the outskirts,pollutants are carried into the heart of town,where they tend to concentrate.Such an event is especially probable if vertical mixing and dispersion of pollutants are inhibited.Pollutants from urban areas may even affect the weather downwind from them.

Question 3 of 14

The word“retarded”in the passage is closest in meaning to

A.disguised

B.added to

C.made possible

D.slowed down

正確答案:D

題目詳解

題型分類:詞匯題

選項分析:

D選項:減速;放緩,詞匯所在句The release of heat energy is retarded by the tall vertical city walls,即釋放出來的熱能被高聳的城市墻所……。后面的從句描述的是do not allow infrared radiation to escape,推斷此處應為“阻礙,減緩”,所以選D。

A選項:掩飾;假裝;隱瞞。

B選項:加入,加到;增加。

C選項:使……變成可能。

Question 4 of 14

According to paragraph 4,how do pollutants reduce the distance it is possible to see?

A.They increase the amount of sunlight that reaches the ground.

B.They increase the relative humidity.

C.They form particles that irritate the eye.

D.They serve as nuclei around which water condenses.

正確答案:D

題目詳解

題型分類:事實信息題

原文定位:利用題干關鍵信息reduce the distance it is possible to see定位到Water vapor condenses onto these particles when the relative humidity is as low as 70 percent,forming haze that greatly reduces visibility.原句翻譯:當相對濕度降到70%時,空氣中的水分凝結到這些粒子上,形成煙霧大大降低了能見度。

選項分析:

D選項:水凝結時粒子依附到水上面,正確。

A選項:增加了到達地面的光照,文中并未提及,屬于無中生有,錯誤。

B選項:增加了濕度,與答題點中的信息不符。答題點中說的是:濕度是條件,并非結果,錯誤。

C選項:形成了顆粒,會刺激眼睛。文章中并未提及,錯誤。

>> 雅思 托福 免費課程學習,AI量身規(guī)劃讓英語學習不再困難<<

- 聲明 -

(一)由于考試政策等各方面情況的不斷調整與變化,本網站所提供的考試信息僅供參考,請以權威部門公布的正式信息為準。

(二)本網站在文章內容出處標注為其他平臺的稿件均為轉載稿,轉載出于非商業(yè)性學習目的,歸原作者所有。如您對內容、版 權等問題存在異議請與本站,會及時進行處理解決。

語言考試咨詢
HOT
培訓費用測算
英語水平測試
1
免費在線咨詢
免費獲取留學方案